Gotowana łopatka wołowa bez kości (samo mięso)
1. Gotowana łopatka wołowa bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana łopatka wołowa bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 216 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana łopatka wołowa bez kości (samo mięso) ma w 100 g 10,46 g tłuszczów, w tym:
- 4,00 g tłuszczów nasyconych,
- 5,07 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 104 mg cholesterolu.
2. Gotowana łopatka wołowa bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Gotowana łopatka wołowa bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Gotowana łopatka wołowa bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 3,87 mg witaminy B3,
- 97,0 mg witaminy B4,
- 0,76 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 3,39 µg witaminy B12.
3. Gotowana łopatka wołowa bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana łopatka wołowa bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 3,19 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 206 mg fosforu,
- 306 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 11,32 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 35,5 µg selenu.
4. Gotowana łopatka wołowa bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 216 kcal | 184 kcal |
Białko | 30,5 g | 26,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,46 g | 8,89 g |
Tłuszcze nasycone | 4,00 g | 3,40 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,07 g | 4,31 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,52 g | 0,44 g |
Cholesterol | 104 mg | 88,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |