Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz)
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 296 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 21,7 g tłuszczów, w tym:
- 10,32 g tłuszczów nasyconych,
- 8,54 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,82 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 4,42 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,72 mg witaminy B5,
- 0,20 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 3,29 µg witaminy B12.
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 28,0 mg wapnia,
- 1,78 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 183 mg fosforu,
- 288 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 85,0 mg sodu, 5,85 mg cynku,0,14 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 4,50 µg selenu.
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.