Gotowana marchew bez dodatku soli, odsączona
1. Gotowana marchew bez dodatku soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana marchew bez dodatku soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 35,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,76 g białka,
- 8,22 g węglowodanów,
- 3,45 g cukrów,
- 3,00 g błonnika.
Gotowana marchew bez dodatku soli, odsączona ma w 100 g 0,18 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana marchew bez dodatku soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Gotowana marchew bez dodatku soli, odsączona to produkt zawierający 3,60 mg witaminy C, 852 µg RAE witaminy A, 1,03 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 13,70 µg witaminy K.
Gotowana marchew bez dodatku soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,65 mg witaminy B3,
- 8,80 mg witaminy B4,
- 0,23 mg witaminy B5,
- 0,15 mg witaminy B6,
- 14,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana marchew bez dodatku soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana marchew bez dodatku soli, odsączona ma w sobie:
- 30,0 mg wapnia,
- 0,34 mg żelaza,
- 10,00 mg magnezu,
- 30,0 mg fosforu,
- 235 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,16 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Gotowana marchew bez dodatku soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 10 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 35,0 kcal | 3,40 kcal |
Białko | 0,76 g | 0,07 g |
Węglowodany | 8,22 g | 0,80 g |
Cukier | 3,45 g | 0,34 g |
Błonnik | 3,00 g | 0,29 g |
Tłuszcz | 0,18 g | 0,02 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 3,60 mg | 0,35 mg |