Gotowana polędwica ze strusia
1. Gotowana polędwica ze strusia – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana polędwica ze strusia w 100 gramach posiada wartość energetyczną 155 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana polędwica ze strusia ma w 100 g 3,87 g tłuszczów, w tym:
- 1,32 g tłuszczów nasyconych,
- 1,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,38 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 93,0 mg cholesterolu.
2. Gotowana polędwica ze strusia – jakie ma witaminy?
Gotowana polędwica ze strusia to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,23 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,40 µg witaminy K.
Gotowana polędwica ze strusia zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,23 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 7,05 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,30 mg witaminy B5,
- 0,54 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 6,17 µg witaminy B12.
3. Gotowana polędwica ze strusia – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana polędwica ze strusia ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 3,31 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 245 mg fosforu,
- 353 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 4,72 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 36,6 µg selenu.
4. Gotowana polędwica ze strusia - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, 90 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 155 kcal | 132 kcal |
Białko | 28,1 g | 23,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,87 g | 3,29 g |
Tłuszcze nasycone | 1,32 g | 1,12 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,27 g | 1,08 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,38 g | 0,32 g |
Cholesterol | 93,0 mg | 79,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |