Gotowana portulaka bez dodatku soli, odsączona
1. Gotowana portulaka bez dodatku soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana portulaka bez dodatku soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 18,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,49 g białka,
- 3,55 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana portulaka bez dodatku soli, odsączona ma w 100 g 0,19 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana portulaka bez dodatku soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Gotowana portulaka bez dodatku soli, odsączona to produkt zawierający 10,50 mg witaminy C, 93,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana portulaka bez dodatku soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 0,46 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,04 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana portulaka bez dodatku soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana portulaka bez dodatku soli, odsączona ma w sobie:
- 78,0 mg wapnia,
- 0,77 mg żelaza,
- 67,0 mg magnezu,
- 37,0 mg fosforu,
- 488 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 44,0 mg sodu, 0,17 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,31 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Gotowana portulaka bez dodatku soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 115 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 18,00 kcal | 20,7 kcal |
Białko | 1,49 g | 1,71 g |
Węglowodany | 3,55 g | 4,08 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,19 g | 0,22 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 10,50 mg | 12,08 mg |