Gotowana rzepa pastewna
1. Gotowana rzepa pastewna – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana rzepa pastewna w 100 gramach posiada wartość energetyczną 129 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,64 g białka,
- 30,0 g węglowodanów,
- 4,74 g cukrów,
- 7,20 g błonnika.
Gotowana rzepa pastewna ma w 100 g 0,32 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana rzepa pastewna – jakie ma witaminy?
Gotowana rzepa pastewna to produkt zawierający 2,00 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana rzepa pastewna zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,71 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,38 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana rzepa pastewna – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana rzepa pastewna ma w sobie:
- 103 mg wapnia,
- 0,95 mg żelaza,
- 49,0 mg magnezu,
- 20,0 mg fosforu,
- 108 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 4,00 mg sodu, 0,28 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Gotowana rzepa pastewna - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 14 g (1 bulwa) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 129 kcal | 18,06 kcal |
Białko | 1,64 g | 0,23 g |
Węglowodany | 30,0 g | 4,20 g |
Cukier | 4,74 g | 0,66 g |
Błonnik | 7,20 g | 1,01 g |
Tłuszcz | 0,32 g | 0,05 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 2,00 mg | 0,28 mg |