Gotowana szkarłatka bez dodatku soli, odsączona
1. Gotowana szkarłatka bez dodatku soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana szkarłatka bez dodatku soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 20,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,30 g białka,
- 3,10 g węglowodanów,
- 1,60 g cukrów,
- 1,50 g błonnika.
Gotowana szkarłatka bez dodatku soli, odsączona ma w 100 g 0,40 g tłuszczów, w tym:
- 0,09 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,18 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana szkarłatka bez dodatku soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Gotowana szkarłatka bez dodatku soli, odsączona to produkt zawierający 82,0 mg witaminy C, 435 µg RAE witaminy A, 0,85 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 108 µg witaminy K.
Gotowana szkarłatka bez dodatku soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 1,10 mg witaminy B3,
- 0,30 mg witaminy B4,
- 0,04 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana szkarłatka bez dodatku soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana szkarłatka bez dodatku soli, odsączona ma w sobie:
- 53,0 mg wapnia,
- 1,20 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 33,0 mg fosforu,
- 184 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 18,00 mg sodu, 0,19 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,34 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Gotowana szkarłatka bez dodatku soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 165 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 20,0 kcal | 33,0 kcal |
Białko | 2,30 g | 3,80 g |
Węglowodany | 3,10 g | 5,12 g |
Cukier | 1,60 g | 2,64 g |
Błonnik | 1,50 g | 2,48 g |
Tłuszcz | 0,40 g | 0,66 g |
Tłuszcze nasycone | 0,09 g | 0,15 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,18 g | 0,29 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 82,0 mg | 135 mg |