Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz)
1. Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 230 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 12,42 g tłuszczów, w tym:
- 4,85 g tłuszczów nasyconych,
- 5,57 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
2. Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 5,52 mg witaminy B3,
- 71,5 mg witaminy B4,
- 0,46 mg witaminy B5,
- 0,54 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 2,73 µg witaminy B12.
3. Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 2,82 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 224 mg fosforu,
- 323 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 62,0 mg sodu, 6,34 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 29,2 µg selenu.
4. Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 230 kcal | 196 kcal |
Białko | 28,4 g | 24,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,42 g | 10,56 g |
Tłuszcze nasycone | 4,85 g | 4,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,57 g | 4,74 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,66 g | 0,56 g |
Cholesterol | 89,0 mg | 75,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |