Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
1. Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 203 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 9,18 g tłuszczów, w tym:
- 3,69 g tłuszczów nasyconych,
- 4,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,55 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.
Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 5,79 mg witaminy B3,
- 86,9 mg witaminy B4,
- 0,55 mg witaminy B5,
- 0,57 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 2,63 µg witaminy B12.
3. Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 2,69 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 231 mg fosforu,
- 333 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 62,0 mg sodu, 6,00 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,7 µg selenu.
4. Gotowana wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 203 kcal | 173 kcal |
Białko | 28,6 g | 24,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,18 g | 7,80 g |
Tłuszcze nasycone | 3,69 g | 3,14 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,14 g | 3,52 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,55 g | 0,47 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 72,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |