Gotowana wołowina (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Gotowana wołowina (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana wołowina (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 206 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana wołowina (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 8,87 g tłuszczów, w tym:
- 3,37 g tłuszczów nasyconych,
- 4,22 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,42 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
2. Gotowana wołowina (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Gotowana wołowina (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,23 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Gotowana wołowina (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 5,95 mg witaminy B3,
- 84,4 mg witaminy B4,
- 0,50 mg witaminy B5,
- 0,57 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 2,96 µg witaminy B12.
3. Gotowana wołowina (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana wołowina (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 2,98 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 235 mg fosforu,
- 338 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 6,85 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 30,7 µg selenu.
4. Gotowana wołowina (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 206 kcal | 175 kcal |
Białko | 29,5 g | 25,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,87 g | 7,54 g |
Tłuszcze nasycone | 3,37 g | 2,87 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,22 g | 3,59 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,42 g | 0,36 g |
Cholesterol | 89,0 mg | 75,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |