Gotowana wołowina (samo mięso, III klasa mięsa)
1. Gotowana wołowina (samo mięso, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana wołowina (samo mięso, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 188 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana wołowina (samo mięso, III klasa mięsa) ma w 100 g 7,12 g tłuszczów, w tym:
- 2,70 g tłuszczów nasyconych,
- 3,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
2. Gotowana wołowina (samo mięso, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Gotowana wołowina (samo mięso, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.
Gotowana wołowina (samo mięso, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 5,92 mg witaminy B3,
- 87,1 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,57 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 3,00 µg witaminy B12.
3. Gotowana wołowina (samo mięso, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana wołowina (samo mięso, III klasa mięsa) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 2,88 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 237 mg fosforu,
- 346 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 6,83 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 33,1 µg selenu.
4. Gotowana wołowina (samo mięso, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 188 kcal | 160 kcal |
Białko | 29,9 g | 25,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,12 g | 6,05 g |
Tłuszcze nasycone | 2,70 g | 2,30 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,19 g | 2,71 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,40 g | 0,34 g |
Cholesterol | 89,0 mg | 75,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |