Gotowane brokuły bez dodatku soli, odsączone
1. Gotowane brokuły bez dodatku soli, odsączone – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowane brokuły bez dodatku soli, odsączone w 100 gramach posiada wartość energetyczną 35,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,38 g białka,
- 7,18 g węglowodanów,
- 1,39 g cukrów,
- 3,30 g błonnika.
Gotowane brokuły bez dodatku soli, odsączone ma w 100 g 0,41 g tłuszczów, w tym:
- 0,08 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,17 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowane brokuły bez dodatku soli, odsączone – jakie ma witaminy?
Gotowane brokuły bez dodatku soli, odsączone to produkt zawierający 64,9 mg witaminy C, 77,0 µg RAE witaminy A, 1,45 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 141 µg witaminy K.
Gotowane brokuły bez dodatku soli, odsączone zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 0,55 mg witaminy B3,
- 40,1 mg witaminy B4,
- 0,62 mg witaminy B5,
- 0,20 mg witaminy B6,
- 108 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowane brokuły bez dodatku soli, odsączone – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowane brokuły bez dodatku soli, odsączone ma w sobie:
- 40,0 mg wapnia,
- 0,67 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 67,0 mg fosforu,
- 293 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 41,0 mg sodu, 0,45 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 1,60 µg selenu.
4. Gotowane brokuły bez dodatku soli, odsączone - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 78 g (1/2 szklanki, pokrojone) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 35,0 kcal | 27,3 kcal |
Białko | 2,38 g | 1,86 g |
Węglowodany | 7,18 g | 5,60 g |
Cukier | 1,39 g | 1,08 g |
Błonnik | 3,30 g | 2,57 g |
Tłuszcz | 0,41 g | 0,32 g |
Tłuszcze nasycone | 0,08 g | 0,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,17 g | 0,13 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 64,9 mg | 50,6 mg |