Gotowane buraki ćwikłowe bez dodatku soli, odsączone
1. Gotowane buraki ćwikłowe bez dodatku soli, odsączone – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowane buraki ćwikłowe bez dodatku soli, odsączone w 100 gramach posiada wartość energetyczną 27,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,57 g białka,
- 5,46 g węglowodanów,
- 0,60 g cukrów,
- 2,90 g błonnika.
Gotowane buraki ćwikłowe bez dodatku soli, odsączone ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,07 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowane buraki ćwikłowe bez dodatku soli, odsączone – jakie ma witaminy?
Gotowane buraki ćwikłowe bez dodatku soli, odsączone to produkt zawierający 24,9 mg witaminy C, 383 µg RAE witaminy A, 1,81 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 484 µg witaminy K.
Gotowane buraki ćwikłowe bez dodatku soli, odsączone zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 0,50 mg witaminy B3,
- 0,50 mg witaminy B4,
- 0,33 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 14,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowane buraki ćwikłowe bez dodatku soli, odsączone – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowane buraki ćwikłowe bez dodatku soli, odsączone ma w sobie:
- 114 mg wapnia,
- 1,90 mg żelaza,
- 68,0 mg magnezu,
- 41,0 mg fosforu,
- 909 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 241 mg sodu, 0,50 mg cynku, 0,25 mg miedzi, 0,51 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Gotowane buraki ćwikłowe bez dodatku soli, odsączone - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 144 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 27,0 kcal | 38,9 kcal |
Białko | 2,57 g | 3,70 g |
Węglowodany | 5,46 g | 7,86 g |
Cukier | 0,60 g | 0,86 g |
Błonnik | 2,90 g | 4,18 g |
Tłuszcz | 0,20 g | 0,29 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,07 g | 0,10 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 24,9 mg | 35,9 mg |