Gotowane buraki z dodatkiem soli, odsączone
1. Gotowane buraki z dodatkiem soli, odsączone – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowane buraki z dodatkiem soli, odsączone w 100 gramach posiada wartość energetyczną 44,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,68 g białka,
- 9,96 g węglowodanów,
- 7,96 g cukrów,
- 2,00 g błonnika.
Gotowane buraki z dodatkiem soli, odsączone ma w 100 g 0,18 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowane buraki z dodatkiem soli, odsączone – jakie ma witaminy?
Gotowane buraki z dodatkiem soli, odsączone to produkt zawierający 3,60 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,04 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,20 µg witaminy K.
Gotowane buraki z dodatkiem soli, odsączone zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,33 mg witaminy B3,
- 6,30 mg witaminy B4,
- 0,15 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 80,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowane buraki z dodatkiem soli, odsączone – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowane buraki z dodatkiem soli, odsączone ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 0,79 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 38,0 mg fosforu,
- 305 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 285 mg sodu, 0,35 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,33 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Gotowane buraki z dodatkiem soli, odsączone - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1/2 szklanki, plasterki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 44,0 kcal | 37,4 kcal |
Białko | 1,68 g | 1,43 g |
Węglowodany | 9,96 g | 8,47 g |
Cukier | 7,96 g | 6,77 g |
Błonnik | 2,00 g | 1,70 g |
Tłuszcz | 0,18 g | 0,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,06 g | 0,05 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 3,60 mg | 3,06 mg |