Gotowane flaczki z wołowiny nowozelandzkiej
1. Gotowane flaczki z wołowiny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowane flaczki z wołowiny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 103 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,00 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowane flaczki z wołowiny nowozelandzkiej ma w 100 g 2,98 g tłuszczów, w tym:
- 0,92 g tłuszczów nasyconych,
- 0,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,16 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 199 mg cholesterolu.
2. Gotowane flaczki z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Gotowane flaczki z wołowiny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,51 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowane flaczki z wołowiny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 2,62 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,23 mg witaminy B5,
- 0,01 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,29 µg witaminy B12.
3. Gotowane flaczki z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowane flaczki z wołowiny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 158 mg wapnia,
- 3,72 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 168 mg fosforu,
- 102 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 40,0 mg sodu, 2,39 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 6,07 mg manganu i 4,30 µg selenu.
4. Gotowane flaczki z wołowiny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 103 kcal | 87,6 kcal |
Białko | 19,00 g | 16,15 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,98 g | 2,53 g |
Tłuszcze nasycone | 0,92 g | 0,78 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,72 g | 0,61 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,16 g | 0,14 g |
Cholesterol | 199 mg | 169 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |