Gotowane jabłka bez skórki
1. Gotowane jabłka bez skórki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowane jabłka bez skórki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 53,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,26 g białka,
- 13,64 g węglowodanów,
- 11,01 g cukrów,
- 2,40 g błonnika.
Gotowane jabłka bez skórki ma w 100 g 0,36 g tłuszczów, w tym:
- 0,06 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowane jabłka bez skórki – jakie ma witaminy?
Gotowane jabłka bez skórki to produkt zawierający 0,20 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,05 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Gotowane jabłka bez skórki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,10 mg witaminy B3,
- 3,40 mg witaminy B4,
- 0,05 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowane jabłka bez skórki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowane jabłka bez skórki ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 0,19 mg żelaza,
- 3,00 mg magnezu,
- 8,00 mg fosforu,
- 88,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,04 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,12 mg manganu i 0,30 µg selenu.
4. Gotowane jabłka bez skórki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 171 g (1 szklanka, plasterki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 53,0 kcal | 90,6 kcal |
Białko | 0,26 g | 0,45 g |
Węglowodany | 13,64 g | 23,3 g |
Cukier | 11,01 g | 18,83 g |
Błonnik | 2,40 g | 4,10 g |
Tłuszcz | 0,36 g | 0,62 g |
Tłuszcze nasycone | 0,06 g | 0,10 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,10 g | 0,18 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,20 mg | 0,34 mg |