Gotowane nerki z wołowiny nowozelandzkiej
1. Gotowane nerki z wołowiny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowane nerki z wołowiny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 157 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowane nerki z wołowiny nowozelandzkiej ma w 100 g 5,27 g tłuszczów, w tym:
- 1,17 g tłuszczów nasyconych,
- 0,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,24 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 1,002 mg cholesterolu.
2. Gotowane nerki z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Gotowane nerki z wołowiny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 104 µg RAE witaminy A, 1,53 mg witaminy E, 33,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowane nerki z wołowiny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,40 mg witaminy B1,
- 2,95 mg witaminy B2,
- 3,90 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 3,06 mg witaminy B5,
- 0,25 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 21,4 µg witaminy B12.
3. Gotowane nerki z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowane nerki z wołowiny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 5,70 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 338 mg fosforu,
- 144 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 123 mg sodu, 2,60 mg cynku, 0,56 mg miedzi, 0,16 mg manganu i 105 µg selenu.
4. Gotowane nerki z wołowiny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 157 kcal | 133 kcal |
Białko | 27,3 g | 23,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,27 g | 4,48 g |
Tłuszcze nasycone | 1,17 g | 1,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,65 g | 0,55 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,24 g | 1,05 g |
Cholesterol | 1,002 mg | 852 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |