Gotowane peklowane mięso wołowe w plastrach
1. Gotowane peklowane mięso wołowe w plastrach – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowane peklowane mięso wołowe w plastrach w 100 gramach posiada wartość energetyczną 449 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 31,3 g białka,
- 1,40 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowane peklowane mięso wołowe w plastrach ma w 100 g 34,4 g tłuszczów, w tym:
- 14,35 g tłuszczów nasyconych,
- 16,85 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,58 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 119 mg cholesterolu.
2. Gotowane peklowane mięso wołowe w plastrach – jakie ma witaminy?
Gotowane peklowane mięso wołowe w plastrach to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,29 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 2,80 µg witaminy K.
Gotowane peklowane mięso wołowe w plastrach zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 6,47 mg witaminy B3,
- 119 mg witaminy B4,
- 0,34 mg witaminy B5,
- 0,31 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 3,45 µg witaminy B12.
3. Gotowane peklowane mięso wołowe w plastrach – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowane peklowane mięso wołowe w plastrach ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 3,14 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 236 mg fosforu,
- 412 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,253 mg sodu, 6,37 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 26,8 µg selenu.
4. Gotowane peklowane mięso wołowe w plastrach - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 34 g (3 plasterki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 449 kcal | 153 kcal |
Białko | 31,3 g | 10,64 g |
Węglowodany | 1,40 g | 0,48 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 34,4 g | 11,70 g |
Tłuszcze nasycone | 14,35 g | 4,88 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 16,85 g | 5,73 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,58 g | 0,54 g |
Cholesterol | 119 mg | 40,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |