Gotowany bakłażan bez dodatku soli, odsączony
1. Gotowany bakłażan bez dodatku soli, odsączony – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany bakłażan bez dodatku soli, odsączony w 100 gramach posiada wartość energetyczną 35,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,83 g białka,
- 8,73 g węglowodanów,
- 3,20 g cukrów,
- 2,50 g błonnika.
Gotowany bakłażan bez dodatku soli, odsączony ma w 100 g 0,23 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowany bakłażan bez dodatku soli, odsączony – jakie ma witaminy?
Gotowany bakłażan bez dodatku soli, odsączony to produkt zawierający 1,30 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,41 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,90 µg witaminy K.
Gotowany bakłażan bez dodatku soli, odsączony zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,60 mg witaminy B3,
- 9,40 mg witaminy B4,
- 0,08 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 14,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowany bakłażan bez dodatku soli, odsączony – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany bakłażan bez dodatku soli, odsączony ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,25 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 15,00 mg fosforu,
- 123 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,12 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 0,10 µg selenu.
4. Gotowany bakłażan bez dodatku soli, odsączony - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 99 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 35,0 kcal | 34,7 kcal |
Białko | 0,83 g | 0,82 g |
Węglowodany | 8,73 g | 8,64 g |
Cukier | 3,20 g | 3,17 g |
Błonnik | 2,50 g | 2,48 g |
Tłuszcz | 0,23 g | 0,23 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,09 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,30 mg | 1,29 mg |