Gotowany boczek wieprzowy z oddzielonym tłuszczem
1. Gotowany boczek wieprzowy z oddzielonym tłuszczem – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany boczek wieprzowy z oddzielonym tłuszczem w 100 gramach posiada wartość energetyczną 898 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,07 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany boczek wieprzowy z oddzielonym tłuszczem ma w 100 g 99,50 g tłuszczów, w tym:
- 32,0 g tłuszczów nasyconych,
- 41,4 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 10,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 97,0 mg cholesterolu.
2. Gotowany boczek wieprzowy z oddzielonym tłuszczem – jakie ma witaminy?
Gotowany boczek wieprzowy z oddzielonym tłuszczem to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 11,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany boczek wieprzowy z oddzielonym tłuszczem zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,00 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,73 mg witaminy B3,
- 6,50 mg witaminy B4,
- 0,01 mg witaminy B5,
- 0,01 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,09 µg witaminy B12.
3. Gotowany boczek wieprzowy z oddzielonym tłuszczem – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany boczek wieprzowy z oddzielonym tłuszczem ma w sobie:
- 1,00 mg wapnia,
- 0,13 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 9,00 mg fosforu,
- 15,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 27,0 mg sodu, 0,06 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 5,70 µg selenu.
4. Gotowany boczek wieprzowy z oddzielonym tłuszczem - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 898 kcal | 763 kcal |
Białko | 0,07 g | 0,06 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 99,50 g | 84,6 g |
Tłuszcze nasycone | 32,0 g | 27,2 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 41,4 g | 35,2 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 10,54 g | 8,96 g |
Cholesterol | 97,0 mg | 82,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |