Gotowany halibut ze skórą
1. Gotowany halibut ze skórą – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany halibut ze skórą w 100 gramach posiada wartość energetyczną 113 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany halibut ze skórą ma w 100 g 2,73 g tłuszczów, w tym:
- 0,50 g tłuszczów nasyconych,
- 0,84 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,73 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Gotowany halibut ze skórą – jakie ma witaminy?
Gotowany halibut ze skórą to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 48,0 µg RAE witaminy A, 1,05 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany halibut ze skórą zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 6,25 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,49 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 22,0 µg witaminy B9,
- 2,55 µg witaminy B12.
3. Gotowany halibut ze skórą – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany halibut ze skórą ma w sobie:
- 33,0 mg wapnia,
- 0,36 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 275 mg fosforu,
- 501 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 86,0 mg sodu, 0,75 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 60,6 µg selenu.
4. Gotowany halibut ze skórą - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 113 kcal | 96,1 kcal |
Białko | 22,1 g | 18,81 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,73 g | 2,32 g |
Tłuszcze nasycone | 0,50 g | 0,42 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,84 g | 0,72 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,73 g | 0,62 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 63,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |