Gotowany jarmuż z dodatkiem soli, odsączony
1. Gotowany jarmuż z dodatkiem soli, odsączony – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany jarmuż z dodatkiem soli, odsączony w 100 gramach posiada wartość energetyczną 28,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,90 g białka,
- 5,63 g węglowodanów,
- 1,25 g cukrów,
- 2,00 g błonnika.
Gotowany jarmuż z dodatkiem soli, odsączony ma w 100 g 0,40 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,19 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowany jarmuż z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma witaminy?
Gotowany jarmuż z dodatkiem soli, odsączony to produkt zawierający 41,0 mg witaminy C, 681 µg RAE witaminy A, 0,85 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany jarmuż z dodatkiem soli, odsączony zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 0,50 mg witaminy B3,
- 0,40 mg witaminy B4,
- 0,05 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowany jarmuż z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany jarmuż z dodatkiem soli, odsączony ma w sobie:
- 72,0 mg wapnia,
- 0,90 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 28,0 mg fosforu,
- 228 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 259 mg sodu, 0,24 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,42 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Gotowany jarmuż z dodatkiem soli, odsączony - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 130 g (1 szklanka, pokrojony) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 28,0 kcal | 36,4 kcal |
Białko | 1,90 g | 2,47 g |
Węglowodany | 5,63 g | 7,32 g |
Cukier | 1,25 g | 1,63 g |
Błonnik | 2,00 g | 2,60 g |
Tłuszcz | 0,40 g | 0,52 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,19 g | 0,25 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 41,0 mg | 53,3 mg |