Gotowany korzeń łopianu z dodatkiem soli, odsączony
1. Gotowany korzeń łopianu z dodatkiem soli, odsączony – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany korzeń łopianu z dodatkiem soli, odsączony w 100 gramach posiada wartość energetyczną 88,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,09 g białka,
- 21,2 g węglowodanów,
- 3,55 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Gotowany korzeń łopianu z dodatkiem soli, odsączony ma w 100 g 0,14 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowany korzeń łopianu z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma witaminy?
Gotowany korzeń łopianu z dodatkiem soli, odsączony to produkt zawierający 2,60 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,46 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,00 µg witaminy K.
Gotowany korzeń łopianu z dodatkiem soli, odsączony zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,32 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,35 mg witaminy B5,
- 0,28 mg witaminy B6,
- 20,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowany korzeń łopianu z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany korzeń łopianu z dodatkiem soli, odsączony ma w sobie:
- 49,0 mg wapnia,
- 0,77 mg żelaza,
- 39,0 mg magnezu,
- 93,0 mg fosforu,
- 360 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 240 mg sodu, 0,38 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,27 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Gotowany korzeń łopianu z dodatkiem soli, odsączony - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 125 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 88,0 kcal | 110 kcal |
Białko | 2,09 g | 2,61 g |
Węglowodany | 21,2 g | 26,4 g |
Cukier | 3,55 g | 4,44 g |
Błonnik | 1,80 g | 2,25 g |
Tłuszcz | 0,14 g | 0,18 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 2,60 mg | 3,25 mg |