Gotowany mrożony tłuszcz z jagnięciny nowozelandzkiej
1. Gotowany mrożony tłuszcz z jagnięciny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany mrożony tłuszcz z jagnięciny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 586 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,72 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany mrożony tłuszcz z jagnięciny nowozelandzkiej ma w 100 g 60,4 g tłuszczów, w tym:
- 31,5 g tłuszczów nasyconych,
- 23,2 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 109 mg cholesterolu.
2. Gotowany mrożony tłuszcz z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Gotowany mrożony tłuszcz z jagnięciny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,04 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany mrożony tłuszcz z jagnięciny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 8,03 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,59 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 2,42 µg witaminy B12.
3. Gotowany mrożony tłuszcz z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany mrożony tłuszcz z jagnięciny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 1,39 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 135 mg fosforu,
- 87,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 35,0 mg sodu, 1,17 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 1,80 µg selenu.
4. Gotowany mrożony tłuszcz z jagnięciny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 586 kcal | 498 kcal |
Białko | 9,72 g | 8,26 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 60,4 g | 51,3 g |
Tłuszcze nasycone | 31,5 g | 26,8 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 23,2 g | 19,68 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,52 g | 2,14 g |
Cholesterol | 109 mg | 92,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |