Gotowany por z dodatkiem soli, odsączony
1. Gotowany por z dodatkiem soli, odsączony – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany por z dodatkiem soli, odsączony w 100 gramach posiada wartość energetyczną 31,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,81 g białka,
- 7,62 g węglowodanów,
- 2,11 g cukrów,
- 1,00 g błonnika.
Gotowany por z dodatkiem soli, odsączony ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowany por z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma witaminy?
Gotowany por z dodatkiem soli, odsączony to produkt zawierający 4,20 mg witaminy C, 41,0 µg RAE witaminy A, 0,50 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 25,4 µg witaminy K.
Gotowany por z dodatkiem soli, odsączony zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,20 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,07 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 24,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowany por z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany por z dodatkiem soli, odsączony ma w sobie:
- 30,0 mg wapnia,
- 1,10 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 17,00 mg fosforu,
- 87,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 246 mg sodu, 0,06 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,25 mg manganu i 0,50 µg selenu.
4. Gotowany por z dodatkiem soli, odsączony - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 124 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 31,0 kcal | 38,4 kcal |
Białko | 0,81 g | 1,00 g |
Węglowodany | 7,62 g | 9,45 g |
Cukier | 2,11 g | 2,62 g |
Błonnik | 1,00 g | 1,24 g |
Tłuszcz | 0,20 g | 0,25 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,00 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,11 g | 0,14 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,20 mg | 5,21 mg |