Gotowany pstrąg tęczowy w puszce – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany pstrąg tęczowy w puszce w 100 gramach posiada wartość energetyczną 159 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany pstrąg tęczowy w puszce ma w 100 g 8,26 g tłuszczów, w tym:
- 1,53 g tłuszczów nasyconych,
- 2,22 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,23 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 59,0 mg cholesterolu.
Gotowany pstrąg tęczowy w puszce – jakie ma witaminy?
Gotowany pstrąg tęczowy w puszce to produkt zawierający 0 mg witaminy C,20,0 µg RAE witaminy A, 2,15 mg witaminy E,604 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany pstrąg tęczowy w puszce zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 5,79 µg witaminy B12.
Gotowany pstrąg tęczowy w puszce – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany pstrąg tęczowy w puszce ma w sobie:
- 30,0 mg wapnia,
- 0,64 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 249 mg fosforu,
- 365 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 118 mg sodu, 0,57 mg cynku,0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 26,0 µg selenu.
Gotowany pstrąg tęczowy w puszce - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.