Gotowany seler z dodatkiem soli, odsączony
1. Gotowany seler z dodatkiem soli, odsączony – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany seler z dodatkiem soli, odsączony w 100 gramach posiada wartość energetyczną 27,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,96 g białka,
- 5,90 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany seler z dodatkiem soli, odsączony ma w 100 g 0,19 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowany seler z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma witaminy?
Gotowany seler z dodatkiem soli, odsączony to produkt zawierający 3,60 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany seler z dodatkiem soli, odsączony zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,20 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowany seler z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany seler z dodatkiem soli, odsączony ma w sobie:
- 26,0 mg wapnia,
- 0,43 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 66,0 mg fosforu,
- 173 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 297 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 0,40 µg selenu.
4. Gotowany seler z dodatkiem soli, odsączony - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 155 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 27,0 kcal | 41,9 kcal |
Białko | 0,96 g | 1,49 g |
Węglowodany | 5,90 g | 9,15 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,19 g | 0,30 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 3,60 mg | 5,58 mg |