Gotowany stek ze strusia (z wewnętrznej strony)
1. Gotowany stek ze strusia (z wewnętrznej strony) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany stek ze strusia (z wewnętrznej strony) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 164 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany stek ze strusia (z wewnętrznej strony) ma w 100 g 4,26 g tłuszczów, w tym:
- 1,71 g tłuszczów nasyconych,
- 1,74 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,74 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 97,0 mg cholesterolu.
2. Gotowany stek ze strusia (z wewnętrznej strony) – jakie ma witaminy?
Gotowany stek ze strusia (z wewnętrznej strony) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany stek ze strusia (z wewnętrznej strony) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,24 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 7,36 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,36 mg witaminy B5,
- 0,56 mg witaminy B6,
- 16,00 µg witaminy B9,
- 6,44 µg witaminy B12.
3. Gotowany stek ze strusia (z wewnętrznej strony) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany stek ze strusia (z wewnętrznej strony) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 4,80 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 253 mg fosforu,
- 366 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 4,90 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 37,9 µg selenu.
4. Gotowany stek ze strusia (z wewnętrznej strony) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, 90 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 164 kcal | 139 kcal |
Białko | 29,4 g | 25,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,26 g | 3,62 g |
Tłuszcze nasycone | 1,71 g | 1,45 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,74 g | 1,48 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,74 g | 0,63 g |
Cholesterol | 97,0 mg | 82,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |