Gotowany świeży dorsz pacyficzny
1. Gotowany świeży dorsz pacyficzny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany świeży dorsz pacyficzny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 84,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany świeży dorsz pacyficzny ma w 100 g 0,25 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 61,0 mg cholesterolu.
2. Gotowany świeży dorsz pacyficzny – jakie ma witaminy?
Gotowany świeży dorsz pacyficzny to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany świeży dorsz pacyficzny zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowany świeży dorsz pacyficzny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany świeży dorsz pacyficzny ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 0,16 mg żelaza,
- 35,0 mg magnezu,
- 205 mg fosforu,
- 372 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 134 mg sodu, 0,43 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Gotowany świeży dorsz pacyficzny - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 84,0 kcal | 71,4 kcal |
Białko | 20,4 g | 17,36 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,25 g | 0,21 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,06 g | 0,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,11 g | 0,09 g |
Cholesterol | 61,0 mg | 51,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |