Gotowany świeży dorsz pacyficzny
Gotowany świeży dorsz pacyficzny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany świeży dorsz pacyficzny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 84,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany świeży dorsz pacyficzny ma w 100 g 0,25 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 61,0 mg cholesterolu.
Gotowany świeży dorsz pacyficzny – jakie ma witaminy?
Gotowany świeży dorsz pacyficzny to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany świeży dorsz pacyficzny zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Gotowany świeży dorsz pacyficzny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany świeży dorsz pacyficzny ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 0,16 mg żelaza,
- 35,0 mg magnezu,
- 205 mg fosforu,
- 372 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 134 mg sodu, 0,43 mg cynku,0,02 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 0 µg selenu.
Gotowany świeży dorsz pacyficzny - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.