Gotowany świeży mintaj – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany świeży mintaj w 100 gramach posiada wartość energetyczną 80,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,42 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany świeży mintaj ma w 100 g 0,26 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 74,0 mg cholesterolu.
Gotowany świeży mintaj – jakie ma witaminy?
Gotowany świeży mintaj to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany świeży mintaj zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Gotowany świeży mintaj – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany świeży mintaj ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,29 mg żelaza,
- 37,0 mg magnezu,
- 206 mg fosforu,
- 364 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 166 mg sodu, 0,44 mg cynku,0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 0 µg selenu.
Gotowany świeży mintaj - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie