Gotowany tłuszcz jagnięcy (II klasa)
1. Gotowany tłuszcz jagnięcy (II klasa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany tłuszcz jagnięcy (II klasa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 586 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 12,16 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany tłuszcz jagnięcy (II klasa) ma w 100 g 59,2 g tłuszczów, w tym:
- 27,0 g tłuszczów nasyconych,
- 24,4 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,48 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 114 mg cholesterolu.
2. Gotowany tłuszcz jagnięcy (II klasa) – jakie ma witaminy?
Gotowany tłuszcz jagnięcy (II klasa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,04 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 4,60 µg witaminy K.
Gotowany tłuszcz jagnięcy (II klasa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 7,80 mg witaminy B3,
- 54,3 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 2,35 µg witaminy B12.
3. Gotowany tłuszcz jagnięcy (II klasa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany tłuszcz jagnięcy (II klasa) ma w sobie:
- 23,0 mg wapnia,
- 1,29 mg żelaza,
- 13,00 mg magnezu,
- 114 mg fosforu,
- 194 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 1,74 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 18,80 µg selenu.
4. Gotowany tłuszcz jagnięcy (II klasa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 586 kcal | 498 kcal |
Białko | 12,16 g | 10,34 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 59,2 g | 50,3 g |
Tłuszcze nasycone | 27,0 g | 23,0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 24,4 g | 20,7 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,48 g | 3,81 g |
Cholesterol | 114 mg | 96,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |