Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny
1. Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 540 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,28 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny ma w 100 g 53,2 g tłuszczów, w tym:
- 17,75 g tłuszczów nasyconych,
- 23,9 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,71 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny – jakie ma witaminy?
Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,45 mg witaminy E, 142 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 4,16 mg witaminy B3,
- 41,9 mg witaminy B4,
- 0,39 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 1,61 µg witaminy B12.
3. Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny ma w sobie:
- 58,0 mg wapnia,
- 1,09 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 168 mg fosforu,
- 152 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 103 mg sodu, 1,42 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 9,80 µg selenu.
4. Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 540 kcal | 459 kcal |
Białko | 15,28 g | 12,99 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 53,2 g | 45,2 g |
Tłuszcze nasycone | 17,75 g | 15,09 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 23,9 g | 20,3 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,71 g | 1,45 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 72,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |