Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej
1. Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 538 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,90 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej ma w 100 g 52,3 g tłuszczów, w tym:
- 26,8 g tłuszczów nasyconych,
- 20,3 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 81,0 mg cholesterolu.
2. Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej – jakie ma witaminy?
Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 4,30 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,52 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,98 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 148 mg fosforu,
- 207 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 2,13 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 5,00 µg selenu.
4. Gotowany tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 538 kcal | 457 kcal |
Białko | 16,90 g | 14,37 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 52,3 g | 44,5 g |
Tłuszcze nasycone | 26,8 g | 22,8 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 20,3 g | 17,29 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,12 g | 2,65 g |
Cholesterol | 81,0 mg | 68,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |