Gotowany udziec z jelenia wapiti
1. Gotowany udziec z jelenia wapiti – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany udziec z jelenia wapiti w 100 gramach posiada wartość energetyczną 148 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany udziec z jelenia wapiti ma w 100 g 2,85 g tłuszczów, w tym:
- 1,13 g tłuszczów nasyconych,
- 1,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,14 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.
2. Gotowany udziec z jelenia wapiti – jakie ma witaminy?
Gotowany udziec z jelenia wapiti to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,47 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany udziec z jelenia wapiti zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,36 mg witaminy B2,
- 7,96 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,91 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 1,95 µg witaminy B12.
3. Gotowany udziec z jelenia wapiti – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany udziec z jelenia wapiti ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 2,68 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 236 mg fosforu,
- 369 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 4,80 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 20,5 µg selenu.
4. Gotowany udziec z jelenia wapiti - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 148 kcal | 126 kcal |
Białko | 30,6 g | 26,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,85 g | 2,42 g |
Tłuszcze nasycone | 1,13 g | 0,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,35 g | 1,15 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,14 g | 0,12 g |
Cholesterol | 63,0 mg | 53,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |