Trwa ładowanie...

Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

1. Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 253 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 26,8 g białka,
  • 0,60 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 15,90 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 5,45 g tłuszczów nasyconych,
  • 7,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,53 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.

2. Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,27 mg witaminy B2,
  • 4,04 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0,41 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 3,63 µg witaminy B12.

3. Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 7,00 mg wapnia,
  • 3,23 mg żelaza,
  • 26,0 mg magnezu,
  • 231 mg fosforu,
  • 368 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 91,0 mg sodu, 10,21 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0 mg manganu i 34,3 µg selenu.

4. Grillowana polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 135 g (1 filet)
Wartość energetyczna 253 kcal 342 kcal
Białko 26,8 g 36,2 g
Węglowodany 0,60 g 0,81 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 15,90 g 21,5 g
Tłuszcze nasycone 5,45 g 7,36 g
Tłuszcze jednonienasycone 7,14 g 9,64 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,53 g 0,71 g
Cholesterol 85,0 mg 115 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze