Trwa ładowanie...

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) (Flickr)

1. Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 194 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 27,7 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 9,29 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 3,87 g tłuszczów nasyconych,
  • 4,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,60 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 98,0 mg cholesterolu.

2. Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 0,12 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,10 mg witaminy B1,
  • 0,31 mg witaminy B2,
  • 4,47 mg witaminy B3,
  • 104 mg witaminy B4,
  • 1,06 mg witaminy B5,
  • 0,40 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 5,28 µg witaminy B12.

3. Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 14,00 mg wapnia,
  • 3,02 mg żelaza,
  • 24,0 mg magnezu,
  • 224 mg fosforu,
  • 388 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 88,0 mg sodu, 9,71 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 31,9 µg selenu.

4. Grillowany rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 194 kcal 165 kcal
Białko 27,7 g 23,5 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 9,29 g 7,90 g
Tłuszcze nasycone 3,87 g 3,29 g
Tłuszcze jednonienasycone 4,19 g 3,56 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,60 g 0,51 g
Cholesterol 98,0 mg 83,3 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze