Trwa ładowanie...

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)
Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) (Flickr)

1. Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 202 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 28,3 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 9,83 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 3,98 g tłuszczów nasyconych,
  • 5,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,48 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 93,0 mg cholesterolu.

2. Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,32 mg witaminy B2,
  • 4,29 mg witaminy B3,
  • 105 mg witaminy B4,
  • 0,98 mg witaminy B5,
  • 0,39 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 5,11 µg witaminy B12.

3. Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 14,00 mg wapnia,
  • 3,23 mg żelaza,
  • 23,0 mg magnezu,
  • 226 mg fosforu,
  • 389 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 85,0 mg sodu, 9,85 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 31,2 µg selenu.

4. Grillowany rostbratel wołowy bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 202 kcal 172 kcal
Białko 28,3 g 24,0 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 9,83 g 8,36 g
Tłuszcze nasycone 3,98 g 3,39 g
Tłuszcze jednonienasycone 5,02 g 4,27 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,48 g 0,41 g
Cholesterol 93,0 mg 79,1 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze