Groch gotowany z dodatkiem soli
1. Groch gotowany z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Groch gotowany z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,34 g białka,
- 20,5 g węglowodanów,
- 2,90 g cukrów,
- 8,30 g błonnika.
Groch gotowany z dodatkiem soli ma w 100 g 0,39 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,17 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Groch gotowany z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Groch gotowany z dodatkiem soli to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,03 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 5,00 µg witaminy K.
Groch gotowany z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,19 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,89 mg witaminy B3,
- 32,8 mg witaminy B4,
- 0,60 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 65,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Groch gotowany z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Groch gotowany z dodatkiem soli ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,29 mg żelaza,
- 36,0 mg magnezu,
- 99,0 mg fosforu,
- 362 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 238 mg sodu, 1,00 mg cynku, 0,18 mg miedzi, 0,40 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Groch gotowany z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 196 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 116 kcal | 227 kcal |
Białko | 8,34 g | 16,35 g |
Węglowodany | 20,5 g | 40,2 g |
Cukier | 2,90 g | 5,68 g |
Błonnik | 8,30 g | 16,27 g |
Tłuszcz | 0,39 g | 0,76 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,08 g | 0,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,17 g | 0,32 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,78 mg |