Grzyby marynowane, odsączone
1. Grzyby marynowane, odsączone – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Grzyby marynowane, odsączone w 100 gramach posiada wartość energetyczną 25,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,87 g białka,
- 5,09 g węglowodanów,
- 2,34 g cukrów,
- 2,40 g błonnika.
Grzyby marynowane, odsączone ma w 100 g 0,29 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Grzyby marynowane, odsączone – jakie ma witaminy?
Grzyby marynowane, odsączone to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,01 mg witaminy E, 8,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Grzyby marynowane, odsączone zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 1,59 mg witaminy B3,
- 20,4 mg witaminy B4,
- 0,81 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Grzyby marynowane, odsączone – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Grzyby marynowane, odsączone ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,79 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 66,0 mg fosforu,
- 129 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 425 mg sodu, 0,72 mg cynku, 0,24 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 4,10 µg selenu.
4. Grzyby marynowane, odsączone - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 156 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 25,0 kcal | 39,0 kcal |
Białko | 1,87 g | 2,92 g |
Węglowodany | 5,09 g | 7,94 g |
Cukier | 2,34 g | 3,65 g |
Błonnik | 2,40 g | 3,74 g |
Tłuszcz | 0,29 g | 0,45 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,11 g | 0,18 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |