Grzyby shiitake gotowane z dodatkiem soli
1. Grzyby shiitake gotowane z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Grzyby shiitake gotowane z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 56,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,56 g białka,
- 14,39 g węglowodanów,
- 3,84 g cukrów,
- 2,10 g błonnika.
Grzyby shiitake gotowane z dodatkiem soli ma w 100 g 0,22 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,07 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,03 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Grzyby shiitake gotowane z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Grzyby shiitake gotowane z dodatkiem soli to produkt zawierający 0,30 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 28,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Grzyby shiitake gotowane z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 1,50 mg witaminy B3,
- 80,0 mg witaminy B4,
- 3,59 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 21,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Grzyby shiitake gotowane z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Grzyby shiitake gotowane z dodatkiem soli ma w sobie:
- 3,00 mg wapnia,
- 0,44 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 29,0 mg fosforu,
- 117 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 240 mg sodu, 1,33 mg cynku, 0,90 mg miedzi, 0,20 mg manganu i 24,8 µg selenu.
4. Grzyby shiitake gotowane z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 56,0 kcal | 81,2 kcal |
Białko | 1,56 g | 2,26 g |
Węglowodany | 14,39 g | 20,9 g |
Cukier | 3,84 g | 5,57 g |
Błonnik | 2,10 g | 3,05 g |
Tłuszcz | 0,22 g | 0,32 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,07 g | 0,10 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,03 g | 0,05 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,30 mg | 0,44 mg |