Gulasz z baraniny, kukurydzy i dyni
1. Gulasz z baraniny, kukurydzy i dyni – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gulasz z baraniny, kukurydzy i dyni w 100 gramach posiada wartość energetyczną 103 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,62 g białka,
- 7,27 g węglowodanów,
- 0,61 g cukrów,
- 1,70 g błonnika.
Gulasz z baraniny, kukurydzy i dyni ma w 100 g 4,34 g tłuszczów, w tym:
- 1,74 g tłuszczów nasyconych,
- 1,75 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,38 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 43,0 mg cholesterolu.
2. Gulasz z baraniny, kukurydzy i dyni – jakie ma witaminy?
Gulasz z baraniny, kukurydzy i dyni to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,37 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,80 µg witaminy K.
Gulasz z baraniny, kukurydzy i dyni zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 2,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,27 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 18,00 µg witaminy B9,
- 1,16 µg witaminy B12.
3. Gulasz z baraniny, kukurydzy i dyni – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gulasz z baraniny, kukurydzy i dyni ma w sobie:
- 38,0 mg wapnia,
- 1,21 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 111 mg fosforu,
- 199 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 49,0 mg sodu, 1,87 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 8,40 µg selenu.
4. Gulasz z baraniny, kukurydzy i dyni - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 303 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 103 kcal | 312 kcal |
Białko | 8,62 g | 26,1 g |
Węglowodany | 7,27 g | 22,0 g |
Cukier | 0,61 g | 1,85 g |
Błonnik | 1,70 g | 5,15 g |
Tłuszcz | 4,34 g | 13,15 g |
Tłuszcze nasycone | 1,74 g | 5,26 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,75 g | 5,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,38 g | 1,16 g |
Cholesterol | 43,0 mg | 130 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |