Gulasz z kukurydzy gotowanej na parze
1. Gulasz z kukurydzy gotowanej na parze – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gulasz z kukurydzy gotowanej na parze w 100 gramach posiada wartość energetyczną 112 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,82 g białka,
- 10,80 g węglowodanów,
- 0,51 g cukrów,
- 2,30 g błonnika.
Gulasz z kukurydzy gotowanej na parze ma w 100 g 3,75 g tłuszczów, w tym:
- 1,60 g tłuszczów nasyconych,
- 1,50 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,39 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gulasz z kukurydzy gotowanej na parze – jakie ma witaminy?
Gulasz z kukurydzy gotowanej na parze to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,70 µg witaminy K.
Gulasz z kukurydzy gotowanej na parze zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 3,02 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gulasz z kukurydzy gotowanej na parze – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gulasz z kukurydzy gotowanej na parze ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 1,10 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 107 mg fosforu,
- 177 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 104 mg sodu, 1,55 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 5,00 µg selenu.
4. Gulasz z kukurydzy gotowanej na parze - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 123 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 112 kcal | 138 kcal |
Białko | 8,82 g | 10,85 g |
Węglowodany | 10,80 g | 13,28 g |
Cukier | 0,51 g | 0,63 g |
Błonnik | 2,30 g | 2,83 g |
Tłuszcz | 3,75 g | 4,61 g |
Tłuszcze nasycone | 1,60 g | 1,97 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,50 g | 1,84 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,39 g | 0,48 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |