Gulasz z ostryg przygotowany z dodatkiem mleka 1:1
1. Gulasz z ostryg przygotowany z dodatkiem mleka 1:1 – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gulasz z ostryg przygotowany z dodatkiem mleka 1:1 w 100 gramach posiada wartość energetyczną 55,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,51 g białka,
- 3,99 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gulasz z ostryg przygotowany z dodatkiem mleka 1:1 ma w 100 g 3,24 g tłuszczów, w tym:
- 2,06 g tłuszczów nasyconych,
- 0,85 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,13 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 13,00 mg cholesterolu.
2. Gulasz z ostryg przygotowany z dodatkiem mleka 1:1 – jakie ma witaminy?
Gulasz z ostryg przygotowany z dodatkiem mleka 1:1 to produkt zawierający 1,80 mg witaminy C, 23,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gulasz z ostryg przygotowany z dodatkiem mleka 1:1 zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 0,14 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,20 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 1,07 µg witaminy B12.
3. Gulasz z ostryg przygotowany z dodatkiem mleka 1:1 – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gulasz z ostryg przygotowany z dodatkiem mleka 1:1 ma w sobie:
- 68,0 mg wapnia,
- 0,43 mg żelaza,
- 8,00 mg magnezu,
- 66,0 mg fosforu,
- 96,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 425 mg sodu, 4,22 mg cynku, 0,66 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Gulasz z ostryg przygotowany z dodatkiem mleka 1:1 - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 245 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 55,0 kcal | 135 kcal |
Białko | 2,51 g | 6,15 g |
Węglowodany | 3,99 g | 9,78 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,24 g | 7,94 g |
Tłuszcze nasycone | 2,06 g | 5,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,85 g | 2,08 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,13 g | 0,32 g |
Cholesterol | 13,00 mg | 31,9 mg |
Witamina C | 1,80 mg | 4,41 mg |