Trwa ładowanie...

Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso

1. Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 111 kcal.

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 22,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,61 g tłuszczów, w tym:

  • 0,35 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,57 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,35 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 60,0 mg cholesterolu.

2. Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 24,0 µg RAE witaminy A, 0,74 mg witaminy E, 231 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,04 mg witaminy B2,
  • 7,91 mg witaminy B3,
  • 75,1 mg witaminy B4,
  • 0,42 mg witaminy B5,
  • 0,63 mg witaminy B6,
  • 14,00 µg witaminy B9,
  • 1,27 µg witaminy B12.

3. Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 9,00 mg wapnia,
  • 0,20 mg żelaza,
  • 28,0 mg magnezu,
  • 287 mg fosforu,
  • 528 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 82,0 mg sodu, 0,43 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 55,4 µg selenu.

4. Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 111 kcal 94,4 kcal
Białko 22,5 g 19,16 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 1,61 g 1,37 g
Tłuszcze nasycone 0,35 g 0,30 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,57 g 0,49 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,35 g 0,30 g
Cholesterol 60,0 mg 51,0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso
Halibut atlantycki i pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.