Halibut grenlandzki poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Halibut grenlandzki poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Halibut grenlandzki poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 239 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,42 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Halibut grenlandzki poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 17,74 g tłuszczów, w tym:
- 3,10 g tłuszczów nasyconych,
- 10,74 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,75 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 59,0 mg cholesterolu.
2. Halibut grenlandzki poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Halibut grenlandzki poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 18,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Halibut grenlandzki poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 1,92 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,29 mg witaminy B5,
- 0,49 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0,96 µg witaminy B12.
3. Halibut grenlandzki poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Halibut grenlandzki poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 0,85 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 210 mg fosforu,
- 344 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 103 mg sodu, 0,51 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Halibut grenlandzki poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 239 kcal | 203 kcal |
Białko | 18,42 g | 15,66 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 17,74 g | 15,08 g |
Tłuszcze nasycone | 3,10 g | 2,64 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 10,74 g | 9,13 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,75 g | 1,49 g |
Cholesterol | 59,0 mg | 50,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |