Hodowlany kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Hodowlany kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Hodowlany kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 178 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Hodowlany kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 8,23 g tłuszczów, w tym:
- 1,94 g tłuszczów nasyconych,
- 3,62 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,96 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.
2. Hodowlany kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Hodowlany kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,50 mg witaminy C, 59,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Hodowlany kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 7,39 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,27 mg witaminy B5,
- 0,57 mg witaminy B6,
- 14,00 µg witaminy B9,
- 3,17 µg witaminy B12.
3. Hodowlany kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Hodowlany kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 0,39 mg żelaza,
- 34,0 mg magnezu,
- 332 mg fosforu,
- 460 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 52,0 mg sodu, 0,47 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 14,10 µg selenu.
4. Hodowlany kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 143 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 178 kcal | 255 kcal |
Białko | 24,3 g | 34,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,23 g | 11,77 g |
Tłuszcze nasycone | 1,94 g | 2,78 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,62 g | 5,17 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,96 g | 2,81 g |
Cholesterol | 63,0 mg | 90,1 mg |
Witamina C | 1,50 mg | 2,15 mg |