Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso
1. Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 87,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,52 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,30 g tłuszczów, w tym:
- 0,22 g tłuszczów nasyconych,
- 0,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,41 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 137 mg cholesterolu.
2. Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C, 15,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 1,67 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,51 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 3,10 µg witaminy B12.
3. Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 51,0 mg wapnia,
- 1,11 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 241 mg fosforu,
- 238 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 97,0 mg sodu, 1,48 mg cynku, 0,58 mg miedzi, 0,22 mg manganu i 34,2 µg selenu.
4. Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 87,0 kcal | 74,0 kcal |
Białko | 17,52 g | 14,89 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,30 g | 1,11 g |
Tłuszcze nasycone | 0,22 g | 0,18 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,25 g | 0,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,41 g | 0,35 g |
Cholesterol | 137 mg | 116 mg |
Witamina C | 0,50 mg | 0,43 mg |