Trwa ładowanie...

Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso

1. Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 87,0 kcal.

Zobacz film: "Co się dzieje gdy zjadamy posiłek?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 17,52 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,30 g tłuszczów, w tym:

  • 0,22 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,41 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 137 mg cholesterolu.

2. Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?

Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C, 15,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,05 mg witaminy B1,
  • 0,08 mg witaminy B2,
  • 1,67 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,51 mg witaminy B5,
  • 0,13 mg witaminy B6,
  • 11,00 µg witaminy B9,
  • 3,10 µg witaminy B12.

3. Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:

  • 51,0 mg wapnia,
  • 1,11 mg żelaza,
  • 33,0 mg magnezu,
  • 241 mg fosforu,
  • 238 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 97,0 mg sodu, 1,48 mg cynku, 0,58 mg miedzi, 0,22 mg manganu i 34,2 µg selenu.

4. Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 87,0 kcal 74,0 kcal
Białko 17,52 g 14,89 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 1,30 g 1,11 g
Tłuszcze nasycone 0,22 g 0,18 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,25 g 0,21 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,41 g 0,35 g
Cholesterol 137 mg 116 mg
Witamina C 0,50 mg 0,43 mg
Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso
Hodowlany rak poddany obróbce nawilżającej mięso (Flickr)
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Szukaj innego lekarza
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.