Homar poddany obróbce nawilżającej mięso
1. Homar poddany obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 89,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,00 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 0,86 g tłuszczów, w tym:
- 0,21 g tłuszczów nasyconych,
- 0,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,34 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 146 mg cholesterolu.
2. Homar poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 1,00 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 1,83 mg witaminy B3,
- 80,9 mg witaminy B4,
- 1,67 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 1,43 µg witaminy B12.
3. Homar poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 96,0 mg wapnia,
- 0,29 mg żelaza,
- 43,0 mg magnezu,
- 185 mg fosforu,
- 230 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 486 mg sodu, 4,05 mg cynku, 1,55 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 73,1 µg selenu.
4. Homar poddany obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 89,0 kcal | 129 kcal |
Białko | 19,00 g | 27,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,86 g | 1,25 g |
Tłuszcze nasycone | 0,21 g | 0,30 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,25 g | 0,37 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,34 g | 0,49 g |
Cholesterol | 146 mg | 212 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |