Ikra poddana obróbce wysuszającej
1. Ikra poddana obróbce wysuszającej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ikra poddana obróbce wysuszającej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 204 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,6 g białka,
- 1,92 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ikra poddana obróbce wysuszającej ma w 100 g 8,23 g tłuszczów, w tym:
- 1,87 g tłuszczów nasyconych,
- 2,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 479 mg cholesterolu.
2. Ikra poddana obróbce wysuszającej – jakie ma witaminy?
Ikra poddana obróbce wysuszającej to produkt zawierający 16,40 mg witaminy C, 91,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ikra poddana obróbce wysuszającej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,28 mg witaminy B1,
- 0,95 mg witaminy B2,
- 2,19 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,15 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 92,0 µg witaminy B9,
- 11,54 µg witaminy B12.
3. Ikra poddana obróbce wysuszającej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ikra poddana obróbce wysuszającej ma w sobie:
- 28,0 mg wapnia,
- 0,77 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 515 mg fosforu,
- 283 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 117 mg sodu, 1,28 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 51,7 µg selenu.
4. Ikra poddana obróbce wysuszającej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 204 kcal | 57,8 kcal |
Białko | 28,6 g | 8,11 g |
Węglowodany | 1,92 g | 0,54 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,23 g | 2,33 g |
Tłuszcze nasycone | 1,87 g | 0,53 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,13 g | 0,60 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,40 g | 0,97 g |
Cholesterol | 479 mg | 136 mg |
Witamina C | 16,40 mg | 4,65 mg |