Jabłka bez skórki przygotowane w mikrofalówce
1. Jabłka bez skórki przygotowane w mikrofalówce – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Jabłka bez skórki przygotowane w mikrofalówce w 100 gramach posiada wartość energetyczną 56,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,28 g białka,
- 14,41 g węglowodanów,
- 11,61 g cukrów,
- 2,80 g błonnika.
Jabłka bez skórki przygotowane w mikrofalówce ma w 100 g 0,42 g tłuszczów, w tym:
- 0,07 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Jabłka bez skórki przygotowane w mikrofalówce – jakie ma witaminy?
Jabłka bez skórki przygotowane w mikrofalówce to produkt zawierający 0,30 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,05 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,70 µg witaminy K.
Jabłka bez skórki przygotowane w mikrofalówce zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,06 mg witaminy B3,
- 3,40 mg witaminy B4,
- 0,05 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Jabłka bez skórki przygotowane w mikrofalówce – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Jabłka bez skórki przygotowane w mikrofalówce ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 0,17 mg żelaza,
- 3,00 mg magnezu,
- 8,00 mg fosforu,
- 93,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,04 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,14 mg manganu i 0,30 µg selenu.
4. Jabłka bez skórki przygotowane w mikrofalówce - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 170 g (1 szklanka, plasterki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 56,0 kcal | 95,2 kcal |
Białko | 0,28 g | 0,48 g |
Węglowodany | 14,41 g | 24,5 g |
Cukier | 11,61 g | 19,74 g |
Błonnik | 2,80 g | 4,76 g |
Tłuszcz | 0,42 g | 0,71 g |
Tłuszcze nasycone | 0,07 g | 0,12 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,12 g | 0,21 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,30 mg | 0,51 mg |